قهوه وقتی پای پیمانه قهوه وسط باشد، طعمش از “شانسی” به “قابلپیشبینی” تبدیل میشود. با یک پیمانه ثابت، نسبت قهوه به آب همیشه نزدیک به استاندارد میماند و نتیجهاش نوشیدنی متعادلتر است. اینجا یاد میگیری چطور ۱۰–۱۲ گرم را بدون ترازو مدیریت کنی، چرا اندازه قاشقهای معمولی دقیق نیست، و چطور برای فرنچپرس، موکاپات یا V60 دوز را تنظیم کنی. در کافیلوژی، ویکیپدیا قهوه ایران درباره تفاوت آسیاب، برندها و جنس پیمانهها حرف میزنیم تا دمآوریات حرفهایتر شود. پرسشهای پرتکراری مثل «پیمانه دقیقاً چند گرمه؟» یا «برای یک فنجان چند پیمانه لازمه؟» را ساده و عملی جواب میدهیم؛ حتی اگر تازه با درست کردن قهوه شروع کرده باشی.
ثبات مهمتر از ابزار گرانقیمت است؛ با یک پیمانه پلاستیکی هم میتوانی طعم پایدار بسازی و هر بار فقط نیمپیمانه کموزیاد کنی. اگر دنبال ست شیکتری هستی، سراغ استیل یا چوب برو و هنگام خرید قهوه حواست به دوز پیشنهادی برند باشد. این راهنما به درد خانه و کافه میخورد و حتی اگر قیمت قهوه دغدغهات است، با کنترل دوز، هزینه هدررفتهات کم میشود. برای دستگاه قهوه ساز یا موکاپات هم نکات کاربردی داریم تا سریع به طعم دلخواه برسی.
بعد از خوندن این مقاله دیگه میدونیم…
- چطور با یک پیمانه ثابت، طعم یکنواخت بسازیم
- تبدیل ساده «قاشق ↔ گرم» برای فنجانهای رایج
- بهترین جنس و اندازه پیمانه برای سبک دمآوری ما
- تنظیم دوز برای فرنچپرس، موکاپات و V60 بدون ترازو
پیمانه قهوه (Coffee Measuring Scoop) چیست و چرا اینقدر مهمه؟
اگه تازه رفتی سراغ قهوه درستکردن و هی میشنوی “یه پیمونه قهوه بریز”، احتمالا تو دلت میگی: خب این پیمونه دقیقا چیه؟!
پیمانه قهوه در سادهترین حالت، فقط یه قاشق مخصوصه که برای اندازهگیری مقدار پودر قهوه ساخته شده. فرقش با قاشقهای معمولی آشپزخونه اینه که طراحی شده تا هر بار تقریبا یه مقدار ثابت بهت بده، مثلا حدود ۱۰–۱۲ گرم قهوه.(Golden Cava)
چرا این مهمه؟ چون طعم قهوه خیلی به نسبت قهوه به آب وابستهست. اگه یه روز حوصله کنی و قهوه رو وزن کنی، میبینی مثلا با ۱۰ گرم قهوه و ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیلیتر آب، یه طعم میگیری؛ ولی اگه شانسی بریزی، یه روز قهوهت خیلی غلیظه، یه روز آبکی و بیحال. پیمانه قهوه کمک میکنه از این شانسکی بازی خلاص شی و هر بار تقریبا یه طعم ثابت داشته باشی.(Driven Coffee)
فرق پیمانه قهوه با قاشق معمولی چیه؟
یه قاشق غذاخوری معمولی تو خونهها اندازهاش ثابت نیست؛ بعضیا گودترن، بعضیا پهنتر. تازه، روی دستهشون هم عددی ننوشته که بدونی چند میلیلیتره.
ولی پیمانه قهوه معمولا یا روش نوشته مثلا 10 g یا 2 Tbsp، یا توی توضیحات محصولش گفته شده که هر پیمونه چند گرمه. بیشتر پیمانههای استاندارد قهوه، حدود دو قاشق غذاخوری (حدود ۱۰–۱۲ گرم قهوه) جا میگیرن، هرچند بعضیها کوچیکتر و بعضیا بزرگترن.(Golden Cava)
پس خلاصهاش: با پیمانه قهوه، از قاشقهای شانسی نجات پیدا میکنی و دمآوریات قابل پیشبینیتر میشه.
تاریخچه جالب پیمانه قهوه؛ از کافههای قدیمی تا امروز
خود قهوه قصه خیلی قدیمیای داره؛ از افسانهی “کالدی” چوپان اتیوپیایی که دید بزهاش بعد خوردن دونههای قرمز قهوه، هایپر شدن، تا راه افتادن قهوهخونهها در خاورمیانه و بعد اروپا.(Nescafé)
ولی پیمانه قهوه به شکل امروزی، بیشتر محصول دوران استاندارد شدن قهوه و راه افتادن قهوهسازهای خانگی و صنعتی بوده. وقتی قهوهسازها وارد خونهها شدن و شرکتها شروع کردن روی بستههای قهوه بنویسن:
“برای هر فنجان، دو قاشق قهوه استفاده کنید”، کمکم قاشقهای اختصاصی داخل جعبهها گذاشته شد؛ هم برای راحتی، هم برای اینکه مردم بتونن طبق دستور خود اون برند قهوه رو درست کنن.(Iron Brew Coffee)
از یه طرف، دنیای قهوه تخصصی (Specialty) هم تو قرن بیستم و بیستویکم خیلی جدی شد؛ انجمنهایی مثل SCA (اسپشالتی کافی اسوسیشن) نسبتهای پیشنهادی مثل حدود ۵۵ تا ۶۰ گرم قهوه برای هر لیتر آب رو جا انداختن. اینجا بود که ابزار اندازهگیری، از ترازو گرفته تا پیمانه، تبدیل شد به بخش جدی ماجرا.(Driven Coffee)
امروزه تقریبا هر قهوهساز معروفی، یه پیمانه اختصاصی خودش رو داره؛ از موکاپاتهای کلاسیک بیالتی تا دستگاه دوستداشتنی AeroPress، هر کدوم پیمانه مخصوص خودشون رو میدن که با دستور خود اون دستگاه هماهنگ باشه.(Cellini Caffè)
اندازه استاندارد پیمانه قهوه چند گرمه؟ (گرم، قاشق، فنجان)
اینجاست که همیشه دعوا میشه! همه میپرسن:
«بالاخره یه پیمونه قهوه دقیقا چند گرمه؟»
جواب کوتاه: معمولا حدود ۱۰ تا ۱۲ گرم.
خیلی از منابع و برندا میگن که استاندارد پیمانه قهوه، دو قاشق غذاخوریه که تقریبا برابر ۱۰ گرم قهوه آسیابشده حساب میشه، البته بسته به نوع قهوه و درجه آسیاب، این عدد یه کم بالا پایین میشه.(Golden Cava)
چرا عددها فرق میکنن؟
دو تا دلیل اصلی داره:
- برندهای مختلف، اندازههای مختلف میزنن
مثلا پیمانه معروف هاریو (Hario) حدود ۱۲ گرم قهوه جا میگیره.(Hario UK)
در عوض، یهسری منابع میگن بعضی پیمانهها فقط ۵–۷ گرم قهوه میگیرن، چون اندازهشون در حد یه قاشق غذاخوریه.(Espresso & Coffee Guide) - دان قهوه یکسان نیست
قهوه روشن، سبکتره؛ قهوه تیره و روغنی، فشردهتر میشه. قهوه آسیاب ریز با درشت هم فرق داره. پس دو پیمانه پر از دو نوع قهوه، ممکنه وزنهای متفاوتی داشته باشن.
تبدیل ساده: پیمانه، قاشق، گرم
برای اینکه ذهنی حساب کنی، یه تقریب ساده اینه:
- ۱ پیمانه استاندارد قهوه = حدود ۲ قاشق غذاخوری = حدود ۱۰–۱۲ گرم قهوه
- برای یه فنجون ۱۸۰–۲۰۰ میلیلیتری، معمولا ۱ پیمانه سرصاف قهوه مناسبه (یا ۲ قاشق غذاخوری سرصاف).(Driven Coffee)
اگه حوصله داری میتونی یه بار با ترازو وزن کنی و ببینی پیمانه خودت دقیقا چند گرمه؛ بعدش دیگه همیشه با همون عدد کار کنی.
اگه ترازو ندارم، چیکار کنم؟
لزومی نداره از همون روز اول بری در حد باریستای مسابقات جهانی دقیق باشی!
کافیه:
- از یه پیمانه ثابت استفاده کنی
- نسبت قهوه و آب رو برای خودت پیدا کنی
- یواشیواش اگه دیدی قهوهات خیلی غلیظ یا رقیقه، یه نیم پیمونه کم و زیاد کنی
پیمانه اینجا بیشتر یه خطکش ذهنیه تا یه وسیله علمی دقیق.
انواع پیمانه قهوه: پلاستیکی، استیل، چوبی و مدلهای خاص
وقتی بری سراغ خرید پیمانه قهوه، میبینی دنیای کوچیکی از مدلها هست: شیک، ساده، فانتزی، مینیمال، قدیمی…
پیمانه پلاستیکی؛ ارزون، سبک، دمدستی
خیلی از قهوهسازهای خونگی و بستههای قهوه یه پیمانه پلاستیکی ساده همراه خودشون دارن.
مزیتهاش:
- سبکه، نمیشکنه
- معمولا ارزونه
- برای شروع کاملا کفایت میکنه
اگه تازهکاری و نمیخوای زیاد هزینه کنی، همین پیمانهها کاملا جواب میدن، فقط حواست باشه بدونی دقیقا چند گرمه.
پیمانه استیل؛ محکم و شیک
پیمانههای استیل ضدزنگ، هم قشنگن، هم بادوام. برندهایی مثل Hario پیمانههای استیل ۱۲ گرمی معروفی دارن که هم خوشدست و هم خوشگل هستن.(Hario UK)
معمولا:
- طول عمر بالاتری دارن
- شستهشدنشون راحته
- توی دکور قهوهات هم خوش میشینن
برای کسی که کمی جدیتر قهوه درست میکنه، استیل انتخاب خیلی مناسبیه.
پیمانه چوبی یا بامبو؛ خوشگل برای علاقهمندا
یهسری پیمانهها هم چوبی یا بامبویی هستن که بیشتر برای ظرافت و زیبایی استفاده میشن. تو ستهای قهوهی ژاپنی یا اسکاندیناوی زیاد میبینی.
چوبیها معمولا:
- حس گرم و طبیعی میدن
- باید یه کم بیشتر مراقبشون باشی (خیلی خیس نمونن، تو ماشین ظرفشویی نریزن و…)
بیشتر برای کسایی خوبه که دوست دارن میز قهوهاشون هم زیبا باشه، نه فقط کاربردی.
پیمانههای دو سر یا تنظیمدار
یهسری پیمانهها دو سر دارن، مثلا:
- یه سر: ۱ قاشق غذاخوری
- یه سر دیگه: ۲ قاشق غذاخوری
یا مدلهایی که روی دستهشون خطکشی شده، از ۵ میلیلیتر تا ۳۰ میلیلیتر. اینا برای کسی که هم قهوه درست میکنه هم آشپزی، خیلی کاربردیان؛ چون با یک ابزار چند جور اندازهگیری انجام میدی.(Espresso & Coffee Guide)
کاربردهای پیمانه قهوه در روشهای مختلف دمآوری
پیمانه فقط برای یه نوع قهوه نیست؛ تقریبا تو هر روشی میتونی ازش کمک بگیری. البته اگه خیلی وسواسی شدی و رفتی سراغ ترازو، ممکنه پیمانه بره گوشه کمد؛ ولی برای استفاده روزمره، هنوزم سوپراستاره!
قهوهسازهای خانگی برقی
بیشتر قهوهسازهای برقی خونگی، روی خود مخزنشون خط “فنجان” دارن. معمولا برای هر ۱ فنجون (حدود ۱۵۰–۱۸۰ میلیلیتر)، حدود ۲ قاشق غذاخوری یا یه پیمانه کوچیک قهوه پیشنهاد میشه.(Espresso & Coffee Guide)
تو عمل، خیلیها اینجوری پیش میرن:
- مثلا برای ۴ فنجون، ۳ تا ۴ پیمانه نیمهپر یا ۲ تا پیمانه سرصاف میریزن
- اگه حس کنن قهوه کمرنگه، دفعه بعد یه نیم پیمونه اضافه میکنن
یعنی پیمانه اینجا یه نقطه شروعه، نه قانون سختگیرانه.
فرنچپرس (French Press)
برای فرنچپرس، نسبت رایج چیزی بین ۱ به ۱۵ تا ۱ به ۱۷ه (یعنی ۱ گرم قهوه به ۱۵–۱۷ میلیلیتر آب).(Driven Coffee)
اگه ترازو نداری، میتونی اینطوری سادهسازی کنی:
- فرنچپرس ۳۵۰ میلیلیتری → تقریبا ۲.۵ تا ۳ پیمانه استاندارد
- فرنچپرس یک لیتری → حدود ۶ پیمانه استاندارد
بعدش دیگه با ذائقه خودت تنظیم میکنی؛ اگه خیلی غلیظه، یه پیمونه کم، اگه شُل و ول بود، یه پیمونه اضافه.
موکاپات و اسپرسوساز خونگی
تو موکاپاتها (مثلا بیالتی)، معمولا مخزن قهوه خودش یه جور “پیمانه طبیعی” به حساب میاد؛ یعنی باید سبد رو تقریبا کامل با قهوه پر کنی و زیاد فشار ندی.
ولی اگه میخوای قبلش قهوه رو از بسته بیرون بیاری، پیمانه کمک میکنه هر بار مقدار مشابهی بریزی. مثلا اگه دیدی سبد موکاپات ۳ کاپهات با ۲ پیمانه سرصاف پر میشه، دیگه هر دفعه لازمه فقط همون ۲ پیمانه رو تکرار کنی.(Cellini Caffè)
برای اسپرسوسازهای حرفهای، بیشتر از ترازو استفاده میکنن (مثلا ۱۸ گرم برای دبل شات)، ولی برای دستگاههای سادهتر خونگی، پیمانه هنوز خیلی کاربرد داره، مخصوصا برای کسی که تازه شروع کرده.
قهوه ترک و قهوه دمی دستی
- تو قهوه ترک، خیلیها از قاشق چایخوری حرف میزنن، ولی با یه پیمانه کوچیک هم میتونی برای مثلا دو فنجون، حدود یه پیمانه سرصاف قهوه بریزی و بعد بر اساس ذائقه تنظیمش کنی.
- برای دمیهای دستی مثل V60، خیلی از قهوهخورهای حرفهای میگن ترازو بهتره؛ با این حال، باز هم بعضیا از پیمانه استفاده میکنن و مثلا برای یه فنجون حدود ۲ پیمانه کوچک قهوه میریزن.(OutIn)
معروفترین برندهای پیمانه قهوه در بازار جهانی
اگه بخوای یک کم جدیتر خرید کنی و فقط به پیمانه داخل بسته قهوه اکتفا نکنی، چند تا اسم زیاد به گوش میخوره.
پیمانه قهوه Hario؛ کلاسیک ژاپنی
هاریو (Hario) یه برند ژاپنی معروفه که بیشتر با V60 و کتریهای قهوهاش معروف شده، ولی پیمانههای قهوهاش هم خیلی پرطرفدارن.(HARIO Europe)
ویژگیها:
- معمولا ظرفیت حدود ۱۲ گرم قهوه دارن؛ یعنی کمی بیشتر از استاندارد ۱۰ گرمی
- هم مدل پلاستیکی دارن، هم استیل، هم گاهی مدلهای رنگی قشنگ
- طراحیشون ساده ولی شیکه، و تو ست قهوههات خیلی خوب میشینه(Hario UK)
پیمانه AeroPress؛ کوچیک، خاص، سفرپسند
AeroPress یه دستگاه قهوهساز خیلی محبوب، مخصوصا بین اهل سفر و کمپینگه. پیمانه مخصوص AeroPress هم همراه خود دستگاه میاد و جداگانه هم قابل خریده.
این پیمانه حدود ۱۱.۵ گرم قهوه جا میگیره (سرصاف)، و اگه پُرش کنی، تا حدود ۱۴ گرم هم میرسه.(Aeropress UK)
مزیتش اینه که:
- دقیقا بر اساس دستور خود AeroPress طراحی شده
- روی دستهاش برجستگی داره که تو تاریکی یا داخل کیسه قهوه هم بفهمی کدوم طرفشه
برای کسی که طرفدار AeroPressه، این پیمانه تقریبا ابزار جدانشدنیه.
پیمانههای همراه موکاپات و قهوهسازها
بعضی برندها مثل Bialetti برای موکاپاتها، یا یهسری قهوهسازهای برقی و دستی، داخل جعبهشون یه پیمانه اختصاصی میذارن. این پیمانهها:
- معمولا طوری طراحی شدن که با ظرفیت همون دستگاه هماهنگ باشن
- ممکنه اندازهشون با “استاندارد بازار” فرق کنه، ولی برای استفاده روزمره با همون دستگاه عالیان(Cellini Caffè)
یعنی ممکنه پیمانه موکاپات ۳ کاپهات دقیقا ۱۰ گرم نباشه، ولی مهم اینه که “هر بار همون قدر” بریزی تا طعم ثابت بگیری.
برندهای آشپزخونه مثل OXO و بقیه
برندهایی مثل OXO یا برندهای لوازم آشپزخانه دیگه، معمولا پیمانههای اندازهگیری چندکاره دارن که هم برای قهوه میتونی استفاده کنی، هم برای آشپزی.(CAFE FOLKA)
اینا معمولا روی خودشون درجهبندی دارن (مثلا ۵، ۱۰، ۱۵، ۳۰ میلیلیتر) و به درد کسی میخورن که دوست داره یه ابزار رو برای چند کار استفاده کنه.
چطور یه پیمانه قهوه خوب انتخاب کنیم؟ (چند نکته ریز ولی مهم)
اینو میتونیم یهجور راهنمای خرید ساده در نظر بگیریم:
۱. اول از همه: ثبات مهمتر از حرفهای بودنه
مهمترین چیز اینه که هر بار همون مقدار قهوه بریزی؛ چه پیمانهات ۸ گرم باشه، چه ۱۲ گرم.
پس:
- سعی کن فقط از یک نوع پیمانه ثابت استفاده کنی
- یه بار با ترازو – اگه داشتی – وزنش کن، ببین هر پیمانه چند گرمه؛ بعدش تو ذهنت نگه دار
۲. جنس پیمانه
اگه فقط میخوای ببینی قهوه چطوره و هنوز خیلی جدی نشدی، پلاستیکیهای ساده کاملا جواب میدن.
اگه دوست داری ست قهوهات قشنگ باشه و ابزار رو سالها نگه داری، استیل یا چوبی انتخاب بهتریان.
۳. اندازه دسته و راحتی استفاده
یه نکته کوچیک ولی مهم:
ببین دسته پیمانه اونقدر بلنده که راحت بره ته بسته قهوه یا شیشه قهوهات یا نه. پیمانههای دستهکوتاه قشنگن، ولی بعضی وقتها حسابی اذیت میکنن.
۴. هماهنگی با روش دمآوریات
- اگه بیشتر فرنچپرس، V60 یا قهوهساز برقی استفاده میکنی، پیمانههای استاندارد ۱۰–۱۲ گرمی واقعا کار رو راه میندازن.(Golden Cava)
- اگه زیاد اسپرسو میزنی و تو فاز دوز دقیق هستی، شاید بهتر باشه پیمانه رو بذاری کنار و بری سراغ ترازوی دیجیتال؛ پیمانه رو فقط برای وقتی که حال وزن کردن نداری نگه دار.
در نهایت، پیمانه قهوه یه ابزار کوچیکه، ولی میتونه تفاوت بزرگی تو ثبات طعم قهوهات ایجاد کنه. لازم نیست از روز اول همه چیز دقیق و میلیمتری باشه؛ همین که یه پیمانه ثابت داشته باشی و کمکم یاد بگیری “یه پیمونه بیشتر” یا “نصف پیمونه کمتر” چه تغییری تو قهوهات میده، یعنی رسما وارد دنیای جذاب قهوه شدی.
جمعبندی پیمانه قهوه
جمعبندی: پیمانه قهوه یک ابزار کوچک اما حیاتی برای ساختن طعم یکنواخت است. چون قاشقهای معمولی اندازه ثابتی ندارند، اتکا به پیمانه ۱۰–۱۲ گرمی باعث میشود نسبت قهوه به آب را همیشه نزدیک استاندارد نگه داری و تلخی یا آبکیشدنِ ناخواسته را به حداقل برسانی. اگر ترازو نداری، با همین پیمانه و یک «نقطه شروع» ساده، میتوانی با نیمپیمانه کموزیاد به بهترین طعم شخصی برسی.
برای انتخاب پیمانه، ثبات را در اولویت بگذار: یک بار وزن واقعی پیمانهات را پیدا کن و همان را تکرار کن. بسته به سلیقه و دوام، بین پلاستیک، استیل یا چوب انتخاب کن و طول دسته را متناسب با ظرف نگهداری قهوه بسنج. چه فرنچپرس باشد، چه موکاپات یا V60، با رعایت دوز پیشنهادی و آزمونهای کوچک، خیلی زود قهوهای متعادل و خوشطعم در فنجانت داری.
FAQ – سوالات متداول
پیمانه قهوه دقیقاً چند گرم است؟
بیشتر پیمانههای استاندارد بین ۱۰ تا ۱۲ گرم قهوه آسیابشده جا میگیرند؛ بسته به برند و درجه آسیاب کمی تغییر میکند.
فرق پیمانه قهوه با قاشق غذاخوری چیست؟
قاشقهای معمولی اندازه ثابتی ندارند، اما پیمانه مخصوص قهوه برای دوز یکنواخت طراحی شده و اغلب ظرفیت مشخص (مثلاً ۱۰–۱۲ گرم یا ۲ Tbsp) دارد.
بدون ترازو چطور دوز دقیقی داشته باشم؟
از یک پیمانه ثابت استفاده کن، برای فنجان ۱۸۰–۲۰۰ میلیلیتری یک پیمانه سرصاف بریز و هر بار نیمپیمانه کموزیاد کن تا به طعم دلخواه برسی.
برای فرنچپرس چند پیمانه بریزم؟
با نسبت ۱:۱۵ تا ۱:۱۷، برای فرنچپرس ۳۵۰ میلیلیتری معمولاً حدود ۲.۵ تا ۳ پیمانه استاندارد شروع خوبی است؛ سپس بر اساس ذائقه تنظیم کن.
کدام جنس پیمانه بهتر است: پلاستیک، استیل یا چوب؟
پلاستیکی سبک و اقتصادی است؛ استیل بادوام و خوشفرم؛ چوبی زیباتر اما مراقبت بیشتری میخواهد. انتخاب را بر اساس دوام، بودجه و سلیقه انجام بده.
برای موکاپات و اسپرسوساز چه کنم؟
سبد موکاپات عملاً پیمانه طبیعی است؛ هر بار همان مقدار را تکرار کن. برای اسپرسوساز دقیق، ترازو بهتر است، اما پیمانه برای شروع و دستگاههای خانگی کاربردی است.
اگه از خوندن این مقاله لذت بردی، مطمئن باش توی بقیه بخشهای «کافیلوژی» کلی مطلب جذاب دیگه منتظرت هست:
- قهوهشناسی : شامل دستهبندیهای شیمی و ترکیبات قهوه، دانه و گیاه قهوه، تاریخ و فرهنگ قهوه، تجارت و برندهای قهوه؛ که مسیری برای آشنایی با انواع دانه قهوه عربیکا و روبوستا، تاریخچه و خاستگاه قهوه در جهان به همراه معرفی بهترین قهوههای دنیا و کلی مطلب تخصصی دیگه که در مورد قهوه باید دونست.
- قهوه و سلامتی : شامل دستهبندیهای تأثیر قهوه بر بدن، ملاحظات پزشکی، داروها و مکملها، سبک زندگی سالم؛ که به بررسی خواص قهوه برای بدن، نقش قهوه در لاغری، ارتباط قهوه و فشار خون، آشنایی با مضرات مصرف زیاد قهوه و تاثیر آن بر طول عمر و چندین مقاله عالی مربوط به سلامتی افرادی که نوشیدن قهوه، سبک زندگیشونه، پرداخته میشه.
- رست و طعم قهوه : شامل دستهبندیهای انواع رست، آنالیز حسی، عوامل مؤثر، ابزارهای رست؛ مطالبی هستن برای درک بهتر رست لایت، مدیوم، دارک، بررسی تاثیر رست بر طعم قهوه، درک پروفایل رست قهوه، تفاوت قهوه اسیدی و تلخ، ویژگیهای قهوه تازهبرشته و کلی موضوع مختلف دیگه.
- وسایل تهیه قهوه : شامل دستهبندیهای دستگاهها و ابزار، ابزارهای مکمل، مقایسه و خرید، نگهداری و تعمیر؛ که در واقع راهنمایی هست برای خرید بهترین قهوه ساز خانگی، معرفی فرنچ پرس و کمکس و باقی قهوه سازها، انتخاب دستگاه اسپرسوساز خانگی، مقایسه قهوهسازهای برقی و دستی، معرفی لوازم جانبی درست کردن قهوه و خلاصه اینکه هیچ ابزاری اینجا از قلم نیوفتاده.
- دمآوری قهوه : شامل دستهبندیهای روشهای دمآوری، دستورهای خاص، پارامترهای اثرگذار، اشتباهات رایج؛ که در اون آموزش دمآوری قهوه با فرنچ پرس، موکاپ، اسپرسوساز و قهوه سازهای دیگه و همینطور درست کردن قهوه ترک، انتخاب بهترین روش تهیه قهوه، دستور تهیه قهوه سرد و حتی دستورهای خیلی خاص درست کردن قهوه وجود داره.
- مهارت باریستا : شامل دستهبندیهای مهارتهای پایه، اسپرسوساز و آسیاب، فومگیری و هنر لاته، مدیریت کافه؛ که به مطالبی مثل آشنایی با اینکه باریستا کیه، نکات مهم و حرفهای باریستا شدن، آموزش لاته آرت، تسلط بر تکنیکهای اسپرسوگیری، تمرینات فومگیری و خیلی نکات تخصصی دیگه پرداخته شده.
