قهوه نسکافه از یک ایده‌ی ساده شروع شد: فنجانی یکنواخت و سریع برای همه. «قهوه نسکافه» امروز فقط یک شیشه محلول نیست؛ خانواده‌ای از Gold/Classic/Azera، میکس‌های 3in1/2in1، کنسانتره اسپرسو و حتی کپسول‌های Dolce Gusto است. در این راهنمای جمع‌وجورِ کافی‌لوژی، ویکی‌پدیا قهوه ایران با لحن صمیمی می‌گوییم برای خرید قهوه چه بردارید، چطور درست کردن قهوه محلول را حرفه‌ای‌تر کنید، و چطور با بودجه‌تان قیمت قهوهها را هوشمندانه بسنجید. اگر حال‌وهوای کافه را دوست دارید یا مسیر باریستا شدن را تمرین می‌کنید، نسخه‌های Gold و Azera انتخاب‌های امنی‌اند. بی‌دستگاه هستید؟ نگران نباشید؛ حتی بدون قهوه ساز هم می‌شود فنجانی تمیز ساخت. سوال‌های پرتکرار مثل «Gold بهتر است یا Classic؟» و «برای آیس‌کافی چه بگیرم؟» را هم کوتاه پاسخ داده‌ایم.

بعد از خوندن این مقاله دیگه میدونیم…

  • فرق Gold، Classic، Azera و میکس‌های 3in1 دقیقاً چیه.
  • برای لاته/آیس‌کافی خانگی چه محصولی بهترینه.
  • چطور با چند ترفند ساده، عطر و طعم بهتری بگیریم.
  • از کجا بخریم و چطور قیمت‌ها رو حرفه‌ای مقایسه کنیم.

نسکافه دقیقاً چیه و از کجا سر و کله‌اش پیدا شد؟

نسکافه همون قهوه‌ی محلولِ معروفیه که اسمش از ترکیب “Nestlé” و “Café” میاد؛ زیرمجموعه‌ی شرکت سوئیسی نستله که دفتر مرکزی‌اش توی شهر وووه (Vevey) قرار داره. داستان شکل‌گیری‌اش برمی‌گرده به دهه‌ی ۱۹۳۰؛ وقتی دولت برزیل از نستله خواست برای مازاد دانه‌های قهوه راه‌حلی پیدا کنه تا قهوه بتونه ساده و سریع آماده بشه و موندگاری هم داشته باشه. نتیجه‌ی اون پروژه با هدایت شیمیدانی به اسم مکس مورگنتالر در ۱ آوریل ۱۹۳۸ به دنیا معرفی شد و اسمش شد «NESCAFÉ». از همون اول برچسب «ساخت سوئیس» روی ماجرا پررنگ بود. (Wikipedia)

مؤسس ایده و قلب فنی برند کجا بود؟

مغز متفکرِ راه‌حلِ قهوه‌ی محلول، دکتر مکس مورگنتالر بود؛ کسی که فرمولی ارائه کرد تا عصاره‌ی قهوه بعد از خشک‌کردن، عطر و طعمش رو حفظ کنه و فقط با آب داغ، یک فنجون قهوه‌ی واقعی بده. تولید صنعتی نسکافه خیلی زود در اورب (Orbe) در کانتون وو (Vaud) سوئیس راه افتاد؛ همون سایتی که بعدها به‌عنوان یکی از مراکز فناوری و سیستم‌های نوشیدنی نستله شناخته شد و هنوز هم به‌عنوان هاب فنی حوزه‌ی قهوه نقش داره. (Nescafé UK & IE)

نسکافه (Nescafé) تو جنگ جهانی دوم و بعدش چه کرد؟

با شروع جنگ جهانی دوم، نسکافه راهش رو به جیره‌ی اضطراری سربازهای آمریکایی باز کرد. همین که جنگ تمام شد (۱۹۴۵)، نسکافه در بسته‌های امدادی CARE برای مردم اروپا و ژاپن هم قرار گرفت و محبوبیتش چند برابر شد. خلاصه بگم: جنگ برای خیلی‌ها تلخ بود، اما نسکافه شد اون فنجون داغی که روحیه می‌داد و از همون‌جا اسمش نشست سر زبان‌ها. (Nescafé UK & IE)

چند تا تاریخ جالب که کمک می‌کنه برند رو بهتر بشناسی

سال ۱۹۶۵ نسکافه با یک جهش فنی دیگه سر و صدا کرد: Nescafé Gold با روش «فریز-درای» یا همون خشک‌کردن انجمادی معرفی شد؛ روشی که عطر و طعم رو بهتر نگه می‌داشت. یک سال بعدش، در ۱۹۶۶، برند Taster’s Choice (امروز هم در آمریکا/کانادا پرطرفداره) به‌عنوان نسخه‌ی فریز-درای مستقل وارد بازار شد. (Nestlé UK & Ireland)

هویت و مرکز شکل‌گیری برند

پس تا اینجا تکلیف روشنه: خاستگاه نسکافه سوئیسه، ایده توسط تیم مورگنتالر شکل گرفت، معرفی رسمی‌اش ۱۹۳۸ بوده، تولید صنعتی‌اش هم خیلی زود در کارخانه‌ی اورب بالا گرفت، و خودِ نستله هم شرکتیه که از همون موقع تا امروز مقر اصلی‌اش در وووه قرار داره. اگر بخوای دقیق‌تر بدانی، اورب بعدها به «مرکز فناوری سیستم‌های نستله» در حوزه‌ی نوشیدنی‌ها تبدیل شد؛ جایی که روی ماشین‌ها، کپسول‌ها و فرمولاسیون محصولات کار می‌کنن. (Nescafé UK & IE)


نقشه‌ی کامل محصولات نسکافه (تا امروز)

چون نسکافه جهانیه، اسم‌ها ممکنه کشور به کشور فرق کنه؛ اما اسکلت کلی محصولات همینه که پایین می‌بینی. من هم به زبان ساده می‌گم هر کدوم به درد کی می‌خوره.

Nescafé Classic / Original / Clásico؛ همون طعم آشنای هر روز

این همون قهوه‌ی محلول کلاسیکیه که خیلی‌ها باهاش بزرگ شدن؛ توی بعضی بازارها اسمش «Original» یا «Clásico» دیده می‌شه. روش تولیدش معمولاً اسپری‌درایه و هدفش اینه که یک فنجون قهوه‌ی ساده، پررایحه و سریع بده؛ مناسب دم‌دستی‌ترین حالت نوشیدن قهوه با آب داغ یا حتی برای شیرقهوه. اگر دنبال «همیشگی»‌ها هستی، کلاسیک جواب می‌ده. (در پرسش‌های متداول نسکافه، ذکر شده که سری Original معمولاً اسپری‌درای می‌شه.) (Nescafé UK & IE)

Nescafé Gold (از Gold Blend تا Roastery Collection)؛ یک پله شیک‌تر و متعادل‌تر

گلد، نسخه‌ی بالارده‌ی قهوه‌ی محلول نسکافه‌ست. تاریخچه‌اش به ۱۹۶۵ برمی‌گرده؛ همون جهشی که گفتیم با فریز-درای در اروپا معرفی شد و باعث شد عطر قهوه بهتر حفظ بشه. امروز زیرمجموعه‌هایی مثل Gold Blend و Gold Roastery Collection (روسترّی دارک/لایت) رو می‌بینی که پروفایل طعمی‌شون از نرم و کاراملی تا شکلات تلخ و نوت‌های مغزی تغییر می‌کنه. اگر قهوه‌ی محلول می‌خوای ولی دهان‌مایه‌ی تمیزتر و نت‌های خوش‌بوتر برات مهمه، گلد انتخاب منطقیه. (Nescafé UK & IE)

Gold Iced و میکس‌های کف‌دار

تازه‌ترها نسکافه برای موج قهوه‌ی سرد، Gold Iced (لاته‌ی سرد و کاپوچینوی سرد) رو معرفی کرده؛ اگر لاته‌ی خنک با نمک کارامل یا کاپوچینوی خنک می‌خوای، همین مسیر رو برو. (Nescafé UK & IE)

Nescafé Azera؛ محلولِ «باریستا-استایل»

آزِرا بیشتر در بازار بریتانیا/اروپا دیده می‌شه و ترکیبیه از قهوه‌ی محلول + ذرات ریز قهوه‌ی آسیاب‌شده تا حس «باریستا استایل» بده؛ مثلاً Azera Americano که یک کرمای ریز و عطر میوه‌ای ملایم داره. برای کسی که می‌خواد بدون دستگاه، یک حس حرفه‌ای‌تر بگیره، آزرا جذابه. (Nescafé UK & IE)

Taster’s Choice؛ نام آمریکاییِ نسخه‌های فریز-درای

در آمریکا و کانادا، اسم Taster’s Choice احتمالاً بیشتر به گوشت می‌خوره. این همون دنیای فریز-درایِ لطیف‌تره، با پروفایل‌های ملایم تا پررنگ. اگر اون‌ور آب زندگی می‌کنی یا خرید می‌کنی، این خانواده رو می‌بینی. (Nescafé UK & IE)

Blend 43؛ ستاره‌ی استرالیایی

اگر پای‌ات به استرالیا باز بشه، با Blend 43 مواجه می‌شی؛ نسخه‌ای که حسابی در اون بازار جا افتاده و حتی روی قوطی‌های سالگرد و نسخه‌های دارک‌رُست جداگانه هم دیده می‌شه. شاید برایت جالب باشد که بخشی از تولیدش همون‌جا انجام می‌شه و زبان کمپین‌هاش کاملاً محلی‌س. (Nescafé UK & IE)

بسته‌های فوری آماده (Coffee Mixes): 3in1، 2in1 و دوستان

همه‌چیز-حاضر می‌خوای؟ ۳ در ۱ (قهوه + شیرخشک/کریمر + شکر) و ۲ در ۱ (بدون شکر) همون انتخاب کم‌دردسرن. برای خوابگاه، سفر، محل کار یا مواقعی که فقط یک کتری داری، عالیه. این خانواده در خاورمیانه و آسیا خیلی پررنگه و با طعم‌ها و شدت‌های متفاوت عرضه می‌شه. (Nescafé UK & IE)

NESCAFÉ Ready-to-Drink (RTD)؛ قهوه‌های بطری/قوطی آماده نوشیدن

نسکافه در خیلی از کشورها نوشیدنی‌های سرد آماده هم می‌فروشه: از آیس‌بلک گرفته تا موکا، لاته، هیزلنات. این‌ها بیشتر مناسب «بردار-برو» هستن؛ هم در یخچال سوپرمارکت‌ها می‌بینی، هم توی فروشگاه‌های زنجیره‌ای. (Nescafé UK & IE)

Espresso Concentrate؛ کنسانتره برای لاته‌ی خانگیِ راحت

یک خطِ نسبتاً جدید و کاربردی: کنسانتره‌ی اسپرسو که مستقیم با شیر یا آب سرد ترکیب می‌کنی و لاته/آیس‌کافی می‌سازی. نسخه‌های «بلک»، «وانیلا» و «کارامل» هم داره؛ اندازه‌گیری‌اش ساده‌ست (مثلاً یک قاشق غذاخوری در یک لیوان پایه)، و برای کسی که دستگاه نداره ولی قهوه‌ی سردِ منظم می‌خواد، جواب می‌ده. (Nescafé UK & IE)

Dolce Gusto؛ کپسول‌های نوشیدنی با ماشین اختصاصی

Nescafé Dolce Gusto اسم رده‌ی ماشین-کپسولِ اختصاصی نسکافه‌ست؛ طیف بزرگی از نوشیدنی‌ها مثل اسپرسو، لاته، هات‌چاکلت و حتی چای را شامل می‌شه. اگه مستاجرِ ابزار اختصاصی می‌شی و تنوع می‌خوای، این اکوسیستم با کپسول‌های خودش کار می‌کنه. (Nestlé)

Farmers Origins؛ کپسول‌های «سازگار با Nespresso®»

یک خانواده‌ی جالب دیگه NESCAFÉ Farmers Origins ـه؛ کپسول‌هایی که «برای ماشین‌های نسپرسو اوریجینال تأیید شده‌ان» و بر مبنای خاستگاه‌های مختلف (مثلاً مکزیک، برزیل…) عرضه می‌شن. اگر ماشین نسپرسو داری ولی می‌خوای با برندی غیر از نسپرسو تجربه کنی، این‌ها انتخاب کم‌دردسرن. (Nescafé UK & IE)

Ice Roast؛ محلول مخصوص نوشیدنی‌های یخی

نسکافه یک «آیس‌رُست» هم معرفی کرده که مخصوص قهوه‌های یخیه؛ یعنی نسبت به محلول‌های معمولی در برودت و رقیق‌سازی با یخ/مایع سرد، طعم تمیزتری می‌ده. این خط دستگاه نمی‌خواد و می‌تونی مستقیم با آب یا شیر سرد بسازی. (Refreshment)


نسکافه چطور تولید می‌شه؟ (به زبان خودمونی)

دو روش اصلی برای قهوه‌ی محلول وجود داره:

  • اسپری‌درای (Spray-dry): عصاره‌ی قهوه مثل مه توی هوای داغ پاشیده می‌شه و ذرات ریز خشک تشکیل می‌شن؛ سریع و اقتصادیه. سری‌های «Original» و بعضی محصولات «Azera» معمولاً با این روش میان.
  • فریز-درای (Freeze-dry): عصاره رو منجمد می‌کنن و آب یخش رو در خلأ خارج می‌کنن؛ عطر و نت‌های ظریف‌تر بهتر حفظ می‌شن. خانواده‌ی «Gold» عموماً با فریز-درای شناخته می‌شه.
    اگر شیشه‌ی گلد رو کنار اورجینال بچشی، همین تفاوت رو تو بینی‌ات حس می‌کنی: گلد معمولاً بوی لطیف‌تر و نت‌های تمیزتری می‌ده. (Nescafé UK & IE)

اگر تازه‌کاری، چی از نسکافه برداری بهتره؟

اگر هنوز با قهوه خیلی صمیمی نشدی، از Nescafé Gold یا نسخه‌های Latte/Cappuccino شروع کن؛ نرم و کم‌ریسکن. اگر تلخی و قدرت بیشتری می‌خوای، برو سراغ Classic/Clásico یا Gold Intense. برای عمر دانشجویی و خوابگاه، ۳in1 ناجی وقت‌های بی‌حوصله‌گیه. اگر هم ماشین نداری ولی لاته‌ی سرد می‌خوای که همیشه یکدست باشه، Espresso Concentrate واقعاً کار راه میندازه. (Nescafé UK & IE)

دم‌آوریِ خانگیِ بی‌دردسر، با چند ترفند ریز

قهوه‌ی محلول ساده‌ست، اما با دو سه ترفند، خروجی‌اش حرفه‌ای‌تر می‌شه:

  • آبِ کاملاً جوش رو نریز روی پودر؛ بذار ۲۰–۳۰ ثانیه بخوابه (حدود ۸۵–۹۰ درجه). این کار بوی سوختگی رو می‌گیره.
  • اگر لاته‌ی سرد می‌خوای و محلولت رقیق می‌شه، اول پودر رو با یه قاشق آب داغ «حل» کن، بعد یخ و شیر اضافه کن؛ یا سراغ Espresso Concentrate برو که برای همین کار ساخته شده. (Nescafé UK & IE)

چند فصل از تاریخ بازاریابی نسکافه (برای اهل خاطره)

نسکافه فقط محصول نیست؛ تاریخ تبلیغات هم هست. از حضورش در جیره‌ی جنگ جهانی دوم که گفتیم، تا کمپین‌های مشهور تلویزیونی مثل «Gold Blend couple» در بریتانیا (اواخر دهه‌ی ۸۰ و اوایل ۹۰). حتی در خاطرات صعود ادموند هیلاری و تنزینگ نورگای به اورست (۱۹۵۳) هم پای یک قوطی نسکافه وسطه؛ یعنی برند از «سفر» و «هیجان» بدش نمیاد! (Made with Nestlé)


مرکزیت امروز نسکافه و زنجیره‌ی نوآوری

نستله سال‌هاست در اورب، کنار کارخانه‌ی تاریخی، روی سیستم‌های قهوه (ماشین‌ها، کپسول‌ها، فرمولاسیون‌ها) کار می‌کنه و اخیراً هم خبر از یک مرکز «دیپ‌تِک» جدید داده که قرار است ۲۰۲۶ باز بشه؛ از ربات‌ها تا ماشین‌های هوشمند قهوه و حتی تغذیه‌ی دقیق. این یعنی نوآوری در قهوه‌ی «سیستمی» (دستگاه+کپسول/فرمَت) ادامه داره. (Nestlé)

پایداری؛ «قهوه‌ی فردا» از امروز

نسکافه زیر چتر برنامه‌ی NESCAFÉ Plan 2030 روی تأمین مسئولانه و کاهش اثرات زیست‌محیطی سرمایه‌گذاری می‌کنه؛ خودِ نستله هم اعلام کرده تا ۲۰۳۰ بیش از ۱ میلیارد فرانک سوئیس برای پایداری زنجیره‌ی قهوه هزینه می‌کنه. این بخش شاید مستقیم روی طعم امروزت اثر نذاره، اما خیال‌ات رو بابت آینده‌ی قهوه راحت‌تر می‌کنه. (Reuters)


راهنمای سریع انتخاب بر اساس سلیقه و سبک زندگی

اگر تلخی زیاد نمی‌خوای و دنبال «نرم و خوش‌بو»یی

Gold / Gold Blend و مخصوصاً سری Roastery Light/Medium به مذاقت می‌شینه. برای نسخه‌ی سرد هم Gold Iced لاته‌ی خنکِ تمیز می‌ده. (Nescafé UK & IE)

اگر قهوه‌ی «پرزورِ سریع» می‌خوای

Classic/Original/Clásico را بردار؛ ساده، سرراست، با بوی قهوه‌ی آشنا. اگر استرالیا زندگی می‌کنی، Blend 43 Dark Roast هم گزینه‌ی جدی برای شات کافئین روزته. (Nescafé UK & IE)

اگر دستگاه نداری ولی «حس باریستا» می‌خوای

Azera Americano برای بافت کرِمایی و حس حرفه‌ای بدون ابزار، واقعاً بامزه‌ست. (Nescafé UK & IE)

اگر «همه‌چیز-آماده» لازم داری

مسافر/دانشجو/اداری هستی؟ ۳in1 یا ۲in1 (با یا بی‌شکر) هم ساده‌ست و هم همیشه یک‌دسته. (Nescafé UK & IE)

اگر عاشق قهوه‌ی سرد و لاته‌ی خفن خانگی هستی

Espresso Concentrate (بلک/وانیلا/کارامل) دقیقاً برای تو ساخته شده؛ با شیرسرد، آب یا حتی تونیک ترکیب کن و هر بار یک نوشیدنی ثابت بساز. (Nescafé UK & IE)

اگر کپسول‌خور حرفه‌ای هستی

با Dolce Gusto می‌تونی از اسپرسو تا هات‌چاکلت رو تجربه کنی؛ اگر اما ماشین Nespresso Original داری و انتخاب بیشتری می‌خوای، Farmers Origins رو امتحان کن. (Nestlé)


نکات نگهداری و دم‌آوری که طعم رو بهتر می‌کنه

قهوه‌ی محلول زودرنج نیست، ولی با این چند نکته کفِ مزه‌اش بالا میاد:

  1. هوابندی درست: شیشه رو بعد از هر بار مصرف محکم ببند و از نور مستقیم دور نگه دار.
  2. آب درست: اگر آب شهر طعم‌دار یا کلرزیاده، از آب فیلترشده استفاده کن؛ عطر قهوه بهتر می‌درخشه.
  3. دمای آب: آب قل‌قل‌زن نباشه؛ ۸۵–۹۰ درجه معجزه می‌کنه (همان ترفندی که بالا گفتیم).
  4. برای سردها: اول حل‌کردن در کمی آب گرم، بعد اضافه‌کردن یخ و شیر/آب سرد یا استفاده از Espresso Concentrate برای نتیجه‌ی حرفه‌ای‌تر. (Nescafé UK & IE)

یک نگاه منطقه‌ای: چرا اسامی فرق می‌کنن؟

نسکافه چون جهانیه، محصول‌هاش رو بر اساس ذائقه و فرهنگ هر بازار تنظیم می‌کنه. مثلاً Taster’s Choice در آمریکای شمالی، Blend 43 در استرالیا، Red Cup/Original در بسیاری از کشورهای آسیا، و میکس‌های ۳in1 در خاورمیانه/آسیا خیلی پررنگ‌ترن. این تنوع باعث می‌شه هرجا بری، یک فنجون آشنا اما «سازگار با سلیقه‌ی محلی» گیرت بیاد. (Nescafé UK & IE)


امروز که داریم حرف می‌زنیم (۹ اکتبر ۲۰۲۵) خانواده‌ی نسکافه شامل چه چیزهایی می‌شه؟

اگر بخوام تصویری شفاف از سبد «تا امروز» بهت بدم:

  • محلول‌های کلاسیک و گلد (Gold/Original/Classic، همراه Roastery Collection و Gold Iced)،
  • محصولات «بارستا-استایل» آزرا در اروپا،
  • Taster’s Choice در آمریکا/کانادا،
  • Blend 43 و نسخه‌های دارک در استرالیا،
  • میکس‌های ۳in1/2in1،
  • نوشیدنی‌های آماده‌ی سرد (RTD) در بطری/قوطی،
  • Espresso Concentrate برای ساخت لاته/آیس‌کافی خانگی،
  • اکوسیستم کپسولی Dolce Gusto،
  • و Farmers Origins برای ماشین‌های Nespresso Original.
    این‌ها بسته به کشور کم‌وزیاد می‌شن، اما ستون فقرات جهانیِ نسکافه‌اند. (Nescafé UK & IE)

آخر سر؛ با نسکافه چطور «به سلیقه‌ی خودت» برسی؟

قانون طلایی ساده‌ست: شدت و بافت رو پیدا کن. اگر دهنت با قهوه‌های نرم‌تر رفیقه، Gold و لاته‌های فوری را بگیر. اگر دنبال «کیک» و انرژی فوری هستی، Classic را تست کن. اگر حوصله‌ی بازی با طعم داری و دستگاه نمی‌خوای، Azera و Espresso Concentrate ذوقت رو راه می‌اندازن. اگر هم عاشق کپسولی و تنوعی، بین Dolce Gusto و Farmers Origins انتخاب کن. این‌جوری هر روز بدون دردسر، فنجونت دقیقاً «به سلیقه‌ی تو» درمیاد. (Nescafé UK & IE)

اگر دوست داری، بگو چه طعمی بیشتر می‌پسندی (ملایم، متعادل یا پرزور)، نوشیدنیِ محبوبت چیه (بلک، لاته، موکا…) و چه ابزاری داری (فقط کتری؟ یخچال و شیر؟ ماشین کپسولی؟). همون‌جا برات نسخه‌ی دقیق‌تر از سبد نسکافه می‌چینم تا از جرعه‌ی اول کیف کنی.

جمع‌بندی قهوه نسکافه

در یک جمع‌بندی عملی، «قهوه نسکافه» پلی است میان سرعت و کیفیت: Classic برای مزه‌ی آشنا و پرزور، Gold برای عطر نرم‌تر و فریزدرایِ تمیز، Azera برای حس باریستا بدون ابزار، و میکس‌های 3in1/2in1 برای روزهای شلوغ. اگر نوشیدنی سرد می‌خواهید، Gold Iced یا Espresso Concentrate راه میان‌بُر شماست؛ و اگر تنوع خانوادگی مدنظرتان است، اکوسیستم Dolce Gusto دنیایی از نوشیدنی‌ها را پیش‌روی‌تان می‌گذارد.

برای نتیجه‌ی بهتر، دمای آب را حدود ۸۵–۹۰ درجه نگه دارید، از آب فیلترشده استفاده کنید و محلول را پیش از افزودن یخ/شیر کامل حل کنید. با توجه به بودجه و ذائقه، انتخاب بین «پرزور»، «متعادل» و «ملایم» را روشن کنید و همان را در سبد نسکافه پیدا کنید. نتیجه؟ با «قهوه نسکافه» از محل کار تا خانه، همیشه یک فنجان ثابت و خوش‌عطر دمِ دست دارید.

FAQ – سوالات متداول

نسکافه چیست و چه فرقی با قهوه معمولی دارد؟

قهوه‌ی محلولی است که با فرایند اسپری‌درای یا فریزدرای تولید می‌شود و با آب داغ فوراً آماده می‌شود؛ ساده‌تر از دم‌آوری‌های دستی است.

بهترین انتخاب بین Gold و Classic کدام است؟

اگر عطر نرم و تمیز می‌خواهید Gold مناسب‌تر است؛ اگر طعم پرزور و سرراست می‌خواهید Classic/Original را بردارید.

برای آیس‌کافی و لاته سرد چه بردارم؟

Gold Iced یا Espresso Concentrate بهترین خروجی را با شیر/یخ می‌دهند؛ اول محلول را در کمی آب گرم حل کنید.

Azera دقیقاً به درد چه کسی می‌خورد؟

برای کسی که بدون دستگاه، «حس باریستا» و کرمای لطیف‌تر می‌خواهد؛ نسخه‌های Americano و Latte پرطرفدارند.

Dolce Gusto چه مزیتی دارد؟

ماشین + کپسول با تنوع بالا (اسپرسو تا هات‌چاکلت)؛ مناسب خانواده‌هایی که نوشیدنی‌های مختلف می‌خواهند.

چطور طعم نسکافه را بهتر کنم؟

از آب فیلترشده استفاده کنید، آب جوش قل‌قل‌زن نریزید (۲۰–۳۰ ثانیه صبر کنید)، و شیشه را دور از نور و هوا محکم ببندید.

اگه از خوندن این مقاله لذت بردی، مطمئن باش توی بقیه بخش‌های «کافی‌لوژی» کلی مطلب جذاب دیگه منتظرت هست: